Home
Agenda
Nieuws
Spaarkas Haribo
Zjwoele Paters
Verenigingen
Foto's
 Lotto
Oetsjpraak van de Daag
Contact
Links
Gastenboek
Geit dees site sjtoppe en krisse alle info noe via Facebook?

Joa
 25% (999)
Jep
 25% (999)
Jaan
 25% (1001)
Jazeker
 25% (999)

 oktober 2013

Beste bezoekers van Cafe de Bar

Ook dit jaar hebben Maurice en Gerwin weer de Father Ray Foundation bezocht om het gedoneerde geld af te dragen.
Dit was inmiddels de 5e keer en nu konden we een mooi bedrag overleggen van 27,720 Thb oftewel € 661,90. Voorwaar een heel mooi bedrag in economisch barre tijden.
We werden ontvangen door een van hun trouwste medewerkers, Dave, een Engelsman die zich al jarenlang belangeloos inzet voor de Foundation. We werden bijgepraat over de ontwikkelingen en vooruitgang en niet veel later verscheen ook vice president Fr. Michael Picharn Jaiseri ten tonele.
Deze beste man was ook al geen onbekende van ons en dankbaar voor de gulle gift nam hij de donatie van ons in ontvangst.Er werden foto´s gemaakt als bewijs dat ook iedere cent op de daarvoor bestemde plek terecht kwam en bovendien staan we ook nog eens vermeld op hun webiste.
http://www.fr-ray.org/en/2013/11/donation-from-holland/

Maurice en Gerwin hebben besloten dat dit na 5 jaar een mooie afsluiting zou zijn. De Foundation timmert sterk aan de weg en krijgt nu ook steeds meer subsidie van het Konkrijk Thailand om hun goede werk voort te zetten.
Uit de grond van ons hart willen we jullie allemaal ontzettend bedanken voor alle gulle giften de laatste 5 jaar. We hebben met eigen ogen gezien wat de Foundation doet met het geld en hoe dankbaar iedereen was.
Namens Ingrid, Paul, Maurice en Gerwin een welgemeend Khop khun khrap (Dank U wel) 

oktober 2012

Beste bezoekers van cafe de Bar
Zoals eerder gemeld zouden de Zjwoele Paters, aka Maurice en Gerwin, het gespaarde geld gaan afdragen aan de Baan Jing Jai Foundation.


Door een communicatiemisverstand zijn we echter nooit in staat geweest hun te bezoeken. Omdat een van de beheerders van de Foundation in Noorwegen verbleef, gebeurde de communicatie via een van zijn assistenten. Deze stuurde alle berichten naar een oud email adres van ons zodat wij niet op hun mails konden reageren.

Na ampel beraad hebben we daarom besloten de donatie voor een 4e keer aan te bieden aan de Father Ray Foundation. We weten immers waar het geld terecht komt en hebben met eigen ogen gezien hoe de kinderen er leven en opgevangen worden.

Omdat het kort dag was bleef het dit keer wel maar bij een korstondig bezoek alwaar we werden bijgepraat door broeder Dennis en enkele stafleden. Voor de 1ste keer gingen ze ons gedoneerde geld gericht gebruiken voor een project.

In het ‘Children’s Village’, welke we al 2x hebben bezocht, stromen steevast nieuwe kinderen in. Deze stromen dus ook in op de school en komen zodoende dikwijls halverwege het schooljaar binnen. Om ze toch op hetzelfde nivo te krijgen als de al aanwezige kinderen worden ze bijgespijkerd middels extra lessen.

Uiteraard kosten deze extra lessen ook geld en de bedoeling is dus dat onze donatie wordt ingezet om de bijlessen te kunnen bekostigen. We dragen dus direct bij aan de educatie van deze jongeren.

De Broeder(s), stafleden en kinderen van de Father Ray Foundation willen U nogmaals hartelijk danken voor uw gulle giften.

Haretlijk bedankt ook namens
Paul, Ingrid, Maurice, Gerwin

 


Bezoekers Cafe de Bar halen in 2012

€ 481,82 op voor de

Baan Jing Jai Foundation


names Ingrid, Paul, Gerwin en Maurice

bedankt voor uw bijdrage!


 

 


 

 februari 2012

Beste bezoekers van Cafe de Bar

Sinds 3 jaren zetten de Zjwoele Paters (Maurice & Gerwin) zich in voor het sponsoren van weeskinderen in Thailand.

Mede door de gulle giften van de bezoekers van Cafe de Bar, was het mogelijk om telkens een mooi bedrag aan de Father Ray Foundation te overhandigen. De mensen van deze Foundation en alle kinderen waren hier zeer verheugd mee. De Foundation is nog steeds groeiende en sinds kort ontvangen ze zelfs overheidssteun.

Na 3 jaren hebben we echter besloten de sponsoring te gaan verleggen naar een veel kleinere Foundation welke het geld misschien nog wel harder nodig heeft.
Na gesprekken met vrienden was onze interesse gewekt voor de Baan Jing Jai Foundation.

http://www.baanjingjaifoundation.org/index.php

De Baan Jing Jai Foundation is ook een Christelijke organisatie die zich inzet voor het opvangen en opvoeden van weeskinderen.
Ze verschillen in zoverre van de Father Ray Foundation vanwege het feit dat alles veel kleinschaliger is en verre van luxueus.
Het onderkomen waar de nu ca. 70 kinderen verblijven is zelfs Spartaans te noemen.

De Foundation heeft zich niet bij de pakken neergezet en is een grote sponsoractie gestart welke het mogelijk moet maken een geheel nieuw complex neer te leggen naar moderne standaard.
Alles bij elkaar dient er zo’n 18,5 miljoen Thaise Baht (ongeveer € 475.000) samen te worden gebracht om deze droom te kunnen verwezenlijken. Een gigantisch bedrag dat voor 100% uit donaties zal moeten bestaan .
Wanneer men op hun site kijkt kan men de plannen inzien als men klikt op new project.

Maurice & Gerwin zijn voornemens Baan Jing Jai ergens in oktober 2012 te bezoeken en het gesponsorde geld te overhandigen. Tevens zullen we ons laten voorlichten en rondleiden waarbij we foto’s zullen maken.
Wij beloven U dat het gesponsorde geld tot op de baht nauwkeurig bij de Baan Jing Jai Foundation terecht komt.

Dank U voor uw gulle giften.

Namens Cafe de Bar en de Zjwoele Paters,
Ingrid, Paul, Maurice & Gerwin

 Klik hier voor meer info van de Foundation en hier voor onze site.

 


 

oktober 2011

Sawasdee khrapNet zoals andere jaren hebben Maurice en Gerwin ook afgelopen Oktober de Father Ray Foundation bezocht om het gedoneerde geld te overhandigen.

De opbrengst was dit jaar weliswaar minder, maar ik kan U verzekeren dat de 31,600.00 THB =  € 750 die de bezoekers van Cafe de Bar hebben gedoneerd zeer welkom is.

De Foundation breidt elk jaar verder uit en steeds meer projecten worden ontwikkeld. Door de recente wateroverlast is het ook nog eens zo dat van heinde en verre kinderen van ondergelopen gebieden opgevangen dienen te worden. De Foundation heeft opvangplaatsen in het hele land, maar sommige van deze opvangcentra stonden recent (of nog steeds) onder water door de hevige regenval in September en Oktober.

Er worden momenteel zelfs kinderen opgevangen uit Laos, Cambodja, Myanmar en Vietnam.

De ontvangst door Miss Somnuk was wederom zeer hartelijk en na een inleidend gesprek waarbij we het vooral over de economische gevolgen hadden van de wateroverlast voor Thailand werd het geld overhandigd.

Bijgaande ziet U de foto welke is gemaakt met de fictieve check en Miss Somnuk van de Father Ray Foundation. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna kregen we een rondleiding langs de kinderen en jonge volwassenen met een lichamelijke beperking. De meeste zitten in een rolstoel, hebben een handicap aan hun benen.

Zij worden opgeleid als elektromonteur en worden geacht na het halen van een diploma zelf te kunnen voorzien in hun levensbehoeften.

Ze repareren allerlei elektronische apparaten zoals koelkasten, wasmachines, koffiezetapparaten, TV’s etc.

Hun beste leerling bleek notabene iemand te zijn zonder armen. Deze jong volwassene repareert alles met behulp van zijn voeten waarmee hij erg vaardig blijkt te zijn.   Na deze rondleiding werden we rondgeleid bij het opvangcentrum voor visueel gehandicapten en blinde kinderen.

De Foundation probeert deze kinderen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden wat eigenlijk wonderwel goed lukt. Oudere kinderen worden geacht om de jongere kinderen onder hun hoede te nemen en te zorgen dat het hun aan niets ontbreekt, ze te begeleiden naar de eetzaal, het zwembad, de recreatiezaal etc. Naarmate een jonger kind ouder wordt krijgt zij of hij zelf de rol van mentor toebedeeld en een jonger kind onder haar of zijn hoede.

We stonden versteld van de gedrevenheid waarmee deze kinderen eigenlijk alles willen doen wat wij, mensen zonder een visuele handicap, ook kunnen doen.

Fotograferen, zwemmen, sporten, muziek maken, handwerken, noem maar op.

Uiteraard gaat dit gepaard met het nodige vallen en opstaan, maar dat is nu eenmaal een leerproces dat onvermijdelijk is willen deze kinderen zich kunnen redden buiten de Foundation.    
                                                                                                                                                                                                

Na een uur of 2 waren we weer terug bij de ontvangstruimte en werd afscheid genomen van Miss Somnuk en het personeel.

De bezoekers van Cafe de Bar werden nog eens uitbundig bedankt voor hun gulle donatie en de chauffeur bracht ons terug naar ons appartement.

De dankbrief welke Miss Somnuk ons heeft meegegeven hangt sinds kort op naast de spaarkas in Cafe de Bar.

Nogmaals namens de Father Ray Foundation, alle kinderen, het personeel, Ingrid, Paul, Maurice en Gerwin

Heel hartelijk bedankt voor U gulle bijdrage. – Khop Khun Khrap


 

Oktober 2010

2 dagen geleden de Father Ray Foundation bezocht om het bijeen gespaarde geld te overhandigen.
We werden ontvangen door Miss Somnuk en werden voorgesteld aan de nieuwe president waarmee we nog even wat gekeuveld hebben. Dankwoorden van hun kregen we in overvloed voor al het goeds dat mensen zoals jullie doen voor de weeskinderen alhier.

Vervolgens zijn we naar het Children s village gereden alwaar we konden zien hoe het dorp zich ontwikkelt. Er staan nu in totaal 10 huisjes en er komen er nog 10 bij. Het was schitterend om te zien dat de baby die ik vorig jaar op de arm heb gehad nu vrolijk spelend rond dartelt.

Er zijn fotos gemaakt door onszelf en de Foundation en deze zullen op hun website verschijnen binnenkort.
Ik zal nog wel even berichten wanneer.

Namens de Foundation, alle kinderen, Paul, Ingrid, Maurice en Gerwin willen we jullie van harte bedanken voor jullie gulle bijdrage.

Khop Khun Khrap mak mak

______________________________________________________________________

November 11, 2009 Sawasdee khrap (goeie dag)

Het is inmiddels alweer bijna 2 weken dat we terug zijn van onze vakantie naar Thailand / Cambodja.

Zoals aangekondigd hebben Maurice en Gerwin de Father Ray Foundation bezocht om hun de donatie namens de bezoekers van Café de Bar te overhandigen.

Dit vond plaats op donderdag 15 oktober.
We hebben eerst de donatie overhandigd waarna we achtereenvolgens een rondleiding hebben gehad naar:
- Het day care centre
- Children s village
- Children s home


Overhandigen van de donatie:

We hoeven U niet uit te leggen dat men zeer verheugd was over de gulle bijdrage van de bezoekers van Café de Bar.
€ 802,66 oftewel 38,662.00 Thai Baht is een bedrag dat men niet dagelijks krijgt geschonken.
Als men bedenkt dat een bouwvakker zo n 200 tot 250 baht per dag verdiend, kan men zelf uitrekenen, hoe lang hij moet werken om ruim 38 duizend baht te verdienen.

Om half 2 in de middag werden we opgepikt bij ons appartement door een chauffeur van de Foundation.
Hij bracht ons naar het ontvangstcentrum alwaar we werden opgewacht door miss Somnuk.
Ze herkende ons nog van de vorige keer en was blij verrast ons te zien.
We werden voorgesteld aan Mike Lancaster (development director), aan wie we de cheque en geld overhandigden

Nadat aan deze plichtpleging was voldaan begonnen we aan onze rondleiding bij het Day Care Centre dat we in maart ook al hadden bezocht.
Het Day Care Centre vangt kinderen op van alleenstaande vaders of moeders die overdag werken. Deze kinderen gaan nog niet naar school en zijn in de leeftijd van 2 tot 5 jaar oud.
Men krijgt hier 2 maaltijden per dag en 2 snack maaltijden (denk aan fruithapje).
In de middag doen ze een dutje en ze worden ook nog eens gedouched.
Tevens worden ze al wat grondbeginselen bijgebracht die later op school van pas komen.
Leren tellen en het Thaise alfabet leren zijn hier voorbeelden van.

Miss Boonthavee Klinsukon (Director of Day Care Centre) stond ons al op te wachten en was ook blij verheugd ons terug te zien.
Het kleine grut zat op dat moment voor de televisie en enkele foto s werden gemaakt.

Nadat we afscheid hadden genomen werden we voorgesteld aan de 2 vice presidenten.
Fr. Worawur Saraphan uit Thailand en Bro. Denis Gervais uit Canada.
Zij zouden onze gidsen zijn voor de rest van de dag.

Als volgende stond een bezoek gepland aan het
Children s Home Village.
Dit "dorpje" werkt volgens het principe van de ons bekende SOS Kinderdorpen.
Wanneer het dorp af is bestaat het uit 20 huisjes waarin zo n 8 kinderen wonen samen met hun "Mamma en als hulp een aunt (tante).
Op dit moment zijn 4 huisjes gereed en bewoond, zijn er 6 in aanbouw en wanneer deze klaar zijn wordt er begonnen aan de overige 10 huisjes.Als laatste zouden we het Children s Home bezoeken.
Hier worden kinderen opgevangen die men zwervend op straat heeft aangetroffen en die geen familie meer hebben.
Ze krijgen van de Foundation alle kans om een menswaardig bestaan op te bouwen.
Enige verplichting is dat ze naar school moeten.
Voor de rest mogen ze er zolang wonen als ze willen.
Men heeft op dit moment zelfs kinderen die naar de Universiteit gaan en in het weekend terugkomen naar "hun huis" en "hun familie".
De ervaring leert dat als men eenmaal een diploma heeft en werk heeft gevonden, dat het dan niet lang meer duurt alvorens de vleugels worden uitgeslagen.
Wel komt men nog vaak terug. De achterblijvers zijn immers de enige familie die ze hebben.


De kinderen leren veel verantwoordingsbesef en doen veel dingen zelf zoals: Het bakken van brood en gebak, het knippen van elkaars haren, het houden van kippen en varkens, het verzorgen van de moestuin en de bloemen, ze krijgen onder andere ook computer les.

Diep in de namiddag eindigde onze rondleiding.
De meeste van jullie die ons kennen zullen weten dat we niet snel onder de indruk zijn ergens van.
Dit keer was dat heel anders. Beiden waren we zeer diep onder de indruk van al het goede werk dat hier verricht wordt. De verhalen die we hoorden waren vaak schrijnend en de mensen van de Foundation waren oprecht blij met onze komst en donatie.
Ook de kinderen waren verheugd over onze komst.
Ze krijgen zo het gevoel dat er toch nog mensen zijn die om hun geven.
Vergeet niet dat deze kinderen allen, zonder hun schuld, een valse start hebben gemaakt in het leven.
Mensen zoals U maken het mogelijk dat deze valse start kan worden omgezet in een menswaardig bestaan met alle goede dingen die daarbij horen zoals: Familie, een studie, werk, een gezin.

Uiteraard blijven Maurice en Gerwin het initiatief houden om de Foundation ook in de toekomst te steunen.
Vergeet niet dat de kinderen in de Foundation het geluk hebben dat ze de mogelijkheid hebben om hun leven een goede richting op te sturen.
Er zijn echter nog veel meer kinderen die geholpen dienen te worden.
De Foundation maakt zich sterk om ieder jaar meer kinderen op te nemen.
Wij zullen hun daarbij blijven steunen en helpen.

Vakje Nr. 70 van de spaarkas blijft bestaan voor donaties aan de Father Ray Foundation.

Namens de Foundation, alle kinderen en onszelf
Zeer hartelijk bedankt voor Uw gulle bijdrage
Khob Khun Khrap (hartelijk dank)
Chok dee khrap (geluk en voorspoed gewenst) 


Alle Foto s staan bij de map Foto s 


 

Klanten Cafe de Bar doneren 802,66 euro aan

Father Ray Foundation


 

Meer info :

 http://zjwoelepaters.come2me.nl/1030821/Fr-Ray-Foundation-nieuws

FATHER RAY FOUNDATION PATTAYA
Wat is de Father Ray foundation nou eigenlijk. ?

De foundation in Pattaya is opgericht door Father Ray, een Amerikaanse priester van Ierse afkomst.
In 1984 belandde hij in Pattaya en startte zijn missiewerk.

Hij begon zijn nobele werk met het helpen van kansarme kinderen, gehandicapten, dove en blinde kinderen en weeskinderen.
Deze mensen maken over het algemeen weinig kans in de samenleving, maar de Father Ray Foundation geeft ze een kans op een menswaardig bestaan.
Scholing staat in een zeer hoog vaandel en het is de bedoeling dat wanneer de kinderen met 18 jaar de Foundation verlaten, dat ze dan in het bezit zijn van een diploma.
Op deze manier kunnen ze een baan vinden en zo het straatleven ontvluchten.

Vele kinderen zijn op deze manier reeds door de Foundation geholpen. Ze ontvluchten hiermee het doemscenario om als bedelaar door het leven te trekken, of als boefje op te groeien of, nog erger, in de kinderprostitutie terecht te komen.
Nu is het zo dat de situatie in Thailand niet te vergelijken is met Nederland.
De Foundation krijgt geen subsidie en moet het dus van vrijwilligerswerk hebben.
Financieel moet de Foundation het hebben van giften en sponsorgeld.
Op de site staat onder meer geschreven hoe men een kind (of meerdere) kan sponsoren.
Helaas heeft de kredietcrisis nogal wat roet in het eten gegooid wanneer het aankomt op giften en sponsorgeld.
Vele westerlingen hebben hun baan verloren en zien zich genoodzaakt om de sponsoring stop te zetten.

Maurice Roebroek en Gerwin Storcken hebben zich ten doel gesteld om de Foundation zoveel mogelijk te helpen.
We hebben de Foundation persoonlijk bezocht, hebben een rondleiding gehad en ons zoveel mogelijk laten informeren over het nobele werk dat de Foundation verricht. Hulp is nodig, zoveel was duidelijk en onder de indruk van al hetgeen we hadden gezien hebben we ook meteen een donatie gedaan.

We willen dat bij ons volgende bezoek weer doen en hierbij vragen we Uw hulp. Wanneer we nu een vakje van de spaarkas reserveren voor donaties aan de Foundation zou het fantastisch zijn als we de volgende keer een groter bedrag konden geven namens alle bezoekers van Cafe de Bar.
Maurice en Gerwin beloven dat het bedrag tot op de laatste cent nauwkeurig bij de Foundation terecht komt.
Voor bewijs wordt gezorgd. Paul en Ingrid tellen de gespaarde som bij elkaar en vervolgens wordt er een fictieve check geprint die we overhandigen terwijl hier foto s van worden genomen. Tevens zal er een receipt worden uitgegeven door de Foundation waarop het juiste bedrag is vernoemd. (zie onder)

We vragen de bezoekers van Cafe de Bar dan ook vriendelijk of ze eens wat kleingeld kunnen doneren aan de kinderen van de Foundation die het hard nodig hebben. Geef ze kans en laat ze niet stikken.

Bij voorbaat dank

Met vriendelijke groet

Maurice Roebroek & Gerwin Storcken

Klik HIER voor meer info

 


 

 

 

 

 


 


 

 

 


Realisatie website: Dave Vranken